Programma verwijderen

Door de verwijdering van Kaspersky Endpoint Security zijn de computer en de gegevens van de gebruiker niet meer beschermd tegen dreigingen.

Het programma op afstand verwijderen via Kaspersky Security Center:

U kunt het programma op afstand verwijderen met behulp van de taak Uninstall application remotely. Tijdens de uitvoering van de taak zal Kaspersky Endpoint Security het hulpprogramma voor de verwijdering downloaden naar de computer van de gebruiker. Wanneer het programma volledig is verwijderd, wordt het hulpprogramma automatisch verwijderd.

Het programma verwijderen via de Beheerconsole (MMC)

Het programma verwijderen via de Webconsole en Cloudconsole

Start de computer opnieuw op om de verwijdering te voltooien. Om dit te doen, geeft netwerkagent een pop-upvenster weer.

De toepassing op afstand verwijderen met Active Directory

U kunt het programma op afstand verwijderen met behulp van een Microsoft Windows-groepsbeleid. Om het programma te verwijderen, moet u de groepsbeleidsbeheerconsole (gpmc.msc) openen en de groepsbeleid-editor gebruiken om een verwijderingstaak voor het programma te maken (ga voor meer informatie naar de website voor technische support van Microsoft).

Als het verwijderen van het programma met een wachtwoord is beveiligd, moet u het volgende doen:

1. Maak een BAT-bestand aan met de volgende inhoud:

msiexec.exe /x<GUID> KLLOGIN=<gebruikersnaam> KLPASSWD=<wachtwoord> /qn

<GUID> is de unieke ID van het programma. U kunt de GUID van het programma achterhalen door de volgende opdracht te gebruiken:

wmic product where "Name like '%Kaspersky Endpoint Security%'" get Name, IdentifyingNumber.

Voorbeeld:

msiexec.exe /x{6BB76C8F-365E-4345-83ED-6D7AD612AF76} KLLOGIN=KLAdmin KLPASSWD=!Password1 /qn

2. Maak een nieuw Microsoft Windows-beleid voor de computers in de groepsbeleidbeheerconsole (gpmc.msc).
  3. Gebruik het nieuwe beleid om het gemaakte BAT-bestand op de computers uit te voeren.

Het programma lokaal verwijderen

U kunt het programma lokaal verwijderen met de installatiewizard. Kaspersky Endpoint Security wordt verwijderd met de normale methode van een Windows-besturingssysteem: via het Configuratiescherm. De Installatiewizard wordt gestart. Volg de instructies op het scherm.

loc_screen_kes11_RepareOrRemoveInstallation

Het verwijderen van programma selecteren

U kunt kiezen welke gegevens van het programma u wilt behouden voor later gebruik tijdens de volgende installatie van het programma (bijvoorbeeld wanneer u een upgrade naar een nieuwe versie van het programma uitvoert). Als u geen gegevens opgeeft, wordt het programma volledig verwijderd (zie onderstaande afbeelding).

loc_screen_kes11_Remove_Installation_Save

Gegevens opslaan na verwijdering

U kunt de volgende gegevens opslaan:

U kunt het programma ook lokaal verwijderen met de opdrachtregel.